Kiszonki oprócz wędzonki kochają również towarzystwo dobrych i naturalnych serów, bo razem smakują najlepiej.
Dlatego podobnie, jak w przypadku wędlin rozszerzamy asortyment i rekomendujemy produkty naszych przyjaciół z GOSPODARSTWA NAD AREM, którzy Sery robią z pasji… do kóz i sera oczywiście. Sery, twarogi i jogurty powstają wyłącznie ze świeżego mleka pochodzącego z własnej hodowli. Dzięki temu mamy gwarancję najwyższej jakości, gdyż w procesie produkcyjnym nie używają żadnych konserwantów ani ulepszaczy.
Kozy wiedzą co dobre, a my mamy pewność, że mleko z którego powstają oferowane przez nas produkty jest pełnowartościowe i w pełni naturalne.
Dlatego wyróżnieni zostali certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur.
A wszystko zaczęło się w 1992 roku od jednej kozy imieniem Pyza, która podbiła nasze serca i nauczyła, że koza potrzebuje przestrzeni i różnorodności. I tak nasze stado, liczące obecnie około 300 kóz, codziennie przemierza wiele kilometrów w poszukiwaniu dobrego i różnorodnego pożywienia.
Nie oznacza to jednak, iż nie idziemy z duchem czasu – nasza przydomowa mleczarnia spełnia wszystkie normy sanitarno-weterynaryjne.
Ser Kozi Dojrzewający „krojony z krążka”
Delikatny ser podpuszczkowy dzięki dojrzewaniu staje się serem twardym typu gouda, a dojrzewa w dojrzewalni na drewnianych półkach. Do powstania 1 kg sera potrzebujemy 10 litrów mleka koziego. W postaci „kawałków krojonych z krążka” lub w plastrach jest doskonały. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Kozi Wędzony Nad Arem „krojony z krążka”
Delikatny ser podpuszczkowy lekko wędzony dymie ze specjalnej mieszanki drzew liściastych. Delikatnie solony ser o twardszej konsystencji, a dzięki wędzeniu smakuje trochę podobnie do popularnego oscypka, choć jest w 100% z mleka koziego. W postaci „kawałków krojonych z krążka” lub w plastrach jest doskonały jako przekąska i na kanapki, a także na ciepło, lekko roztopiony na patelni lub w piekarniku z dodatkiem żurawiny, borówki, czy innych półwytrawnych konfitur idealnie wzbogaci każde przyjęcie. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Kozi z Kolendrą i kozieradką ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy
Ser Kozi Podpuszczkowy Solankowy „baryłka” ok. 20dag z Kolendrą i kozieradką
Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę. Dzięki kozieradce nabiera bardzo ciekawego, lekko orzechowego smaku. Niektórzy sądzą, że to ser sery z orzechami. Najlepsze, że oprócz walorów smakowych kozieradka ma wybitne właściwości lecznicze, m.in. działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie oraz obniża poziom cholesterolu we krwi. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Kozi z Chili ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy
Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę. Suszone płatki papryki chilli nadają serkowi delikatnie paprykowy smak i pięknie go ozdabiają. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Kozi z Czarnuszką ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy
Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę. Dodaliśmy czarnuszkę, która została na nowo odkryta w polskiej kuchni, gdyż jej ziarenka dodają serowi wyrazistości i lekko zaostrzają jego smak. Czarnuszka może również pomagać obniżać ciśnienie krwi oraz poziom „złego” cholesterolu LDL, jak również wspomaga pracę układu odpornościowego i zapobiega osteoporozie. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Kozi z Czosnkiem niedźwiedzim ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy
Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę. Czosnek niedźwiedzi nadaje mu lekko czosnkowego smaku i jest delikatniejszy od zwykłego czosnku. Ma wszystkie prozdrowotne zalety zwykłego czosnku (działa antyseptycznie, wspomaga układ odpornościowy, naturalny antybiotyk), ale nie ma jego wady, czyli intensywnego i nie dla wszystkich przyjemnego zapachu. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Kozi Naturalny ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy
Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę. W postaci „baryłki” do samodzielnego krojenia jest świetny do kanapek, sałatek, a także na ciepło do zapiekanek lub grillowania. Produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny