Zestaw KIEŁBAS i PODROBÓW wiejskich 2 kg: 3 laski kiełbasy wiejskiej, 2 laski kiełbasy pieczonej polskiej, 1x salceson jasny, 1x salceson ciemny, 1x kaszanka gruba .
Opis
W tym zestawie otrzymujecie Państwo ponad 2 kg najlepszych tradycyjnych wyrobów wiejskich, w tym 1x salceson jasny, 1x salceson ciemny, 1x kaszanka gruba, 3 laski kiełbasy wiejskiej oraz rarytas 2 laski najlepszej na rynku kiełbasy polskiej pieczonej.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości produktów wybranych dla Państwa przez "Trzy Wędzarnie".
Jest to słuszna paczka i godna każdej okazji od grilla po jubileusz w proporcjach przez nas dostosowanych do naszej staropolskiej tradycji.
To jakość, którą poznasz po smaku i nigdy nie zapomnisz.
Uczciwość produktów poznacie po najwyższej na rynku zawartości mięsa i braku wzmacniaczy smaku, czy innych wypełniaczy.
Cena wędlin tradycyjnych ...
Wyższą cenę wędlin tradycyjnych, rekompensuje wysoka zawartość mięsa oraz większe bogactwo składników mineralnych, ponieważ w procesie wytwarzania wyparowuje woda, a pozostają najcenniejsze składniki pod względem odżywczym oraz smakowym.
Dodatkowo brak "sztuczności", czyli chemii spożywczej sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Co więcej mięso pochodzi z tradycyjnego chowu bez antybiotyków, bez GMO, a w tradycyjnym procesie nie stosujemy przemysłowej chemii spożywczej.
Spróbuj - nie tylko na Święta, ponieważ w zestawie jest smaczniej oraz weselej.
Do pełni szczęścia potrzeba tylko towarzystwa kraftowego piwa lub wytrwanego wina, a będzie po prostu smacznie i zdrowo.
Zamawiając można także złożyć indywidualne zamówienie na kilka rodzajów naszych naturalnych produktów według własnych oczekiwań.
Składniki: Wędliny z naszej wędzarni nie zawierają Antybiotyków, Alergenów, GMO, Barwników ani innej chemii spożywczej.
Stosując peklosól używamy obniżonej dopuszczonej w UE dawki - ta obniżona zawartość wyróżnia nas i potwierdza troskę o Wasze zdrowie.
Na czas transportu produkt jest bezpiecznie zapakowany próżniowo "vacum".
Po otwarciu przechowywać w lodówce w pojemniku lub papierze spożywczym i spożyć w ciągu 5 dni, ale większość z naszych Klientów przechowuje kiełbasy nawet 2 tygodnie, ponieważ lubią, jak są jeszcze bardziej podsuszone - szczególnie polska pieczona.
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Pracujemy w naszym zakładzie według wymagających manufakturowych reguł. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków.
W mięso, starannie wcierane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy, lub jest one kąpane w gotowanych i wystudzonych wywarach z naturalnych przypraw i ziół.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany przez naszych pracowników, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do jednej z 3 wędzarni opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 115 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 157 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.