
Smalec ze słoniny z dodatkiem cebuli, ziół i wędzonek - w słoiku 200g - bez alergenów, bez barwników, bez cukru, bez glutenu, bez wzmacniaczy smaku.
Opis
Wytapiany ze słoniny wieprzowej z dodatkiem cebuli, ziół i wędzonek - 200g smalcu domowego w słoiku.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości dań garmażeryjnych oraz podrobów z rzemieślniczej wędzarni Pieczone & Wędzone.
To smak tradycyjnej manufaktury, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ jest to smarowidło z dodatkiem mielonych wędzonek P&W w słoiku szklanym, parzony i zawiera tylko naturalne dodatki, czyli bez alergenów, barwników, glutenu, czy innych ulepszaczy oraz wzmacniaczy smaku.
Na prośbę naszego przyjaciela Sylwka poprawiamy opis produktu i wyjaśniamy zawartość w składzie peklosoli (azotynu sodu) znajdującej się w mikroskopijnych ilościach.
Jak wyżej wspomnieliśmy obecność peklosoli w składzie smalcu wynika z tego, że dla wzbogacenia smaku dodajemy nasze wędzonki, które są tradycyjnie peklowane.
Co rozumiemy przez mikroskopijne ilości?
Otóż wytwarzając wędzonki stosujemy tylko 45% dopuszczonej w UE dawki peklosoli - ta obniżona zawartość wyróżnia nas i potwierdza troskę o Wasze zdrowie.
Tym samym dodając mielone wędzonki do smalcu ilość peklosoli jest rzeczywiście mikroskopijna, ale mimo to zawsze informujemy o tym fakcie na naszych etykietach.
Cena naturalnych produktów i tradycyjnych receptur
Wyższą cenę rekompensuje większe bogactwo składników odżywczych. Dodatkowo brak alergenów, barwników oraz innych "sztuczności" sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Spróbujcie naszego smalcu po prostu na kanapce razem z kiszonką lub jako okrasy pierogów ruskich, z kapustą i grzybami, z mięsem, czy ze szpinakiem.
Ten smalec z mięsem mielonym wędzonek Pieczone&Wędzone na pewno sprosta temu zadaniu i podkręci ich smak.
Do pełni szczęścia potrzeba tylko towarzystwa kraftowego piwa lub wytrwanego wina, a będzie po prostu smacznie i zdrowo.
Jeśli chcesz, aby na stołach Twoich Bliskich, Partnerów Biznesowych, Klientów, czy Pracowników znalazły się najwyższej jakości staropolskie, naturalne produkty prosimy o kontakt telefoniczny lub mail, a my doradzimy i ustalimy czego dokładnie Państwo oczekują.
Składniki: Słonina i wędzonki ze świnki ( 100% smarowidła zawiera 55% słoniny i 36,7% wędzonek w różnych proporcjach boczek, szynka, schab, sól, przyprawy naturalne, substancja konserwująca – sól peklująca), cebula, przyprawy naturalne.
Wędliny z naszej wędzarni nie zawierają Glutenu, Antybiotyków, Alergenów, GMO, Barwników ani innej chemii spożywczej. A dodatkowo nie zawierają CUKRU, który jest "przemycany" w przemysłowych wędlinach, a większość z nas jest tego zupełnie nie świadoma.
Stosujemy tylko 45% dopuszczonej w UE dawki peklosoli - ta obniżona zawartość wyróżnia nas i potwierdza troskę o Wasze zdrowie.
Wartość odżywcza w 100 g:
Zapraszamy do spróbowania naszych staropolskich produktów najwyższej jakości.
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Pracujemy w naszym zakładzie według wymagających manufakturowych reguł. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków.
Stosujemy 45% dopuszczonej w UE dawki peklosoli – to nic innego jak konserwant, który utrwala żywność i – co istotne – nie szkodzi, o ile podawany jest w zmniejszonym do minimum stężeniu.
W mięso, starannie wcierane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy, lub jest one kąpane w gotowanych i wystudzonych wywarach z naturalnych przypraw i ziół, które sami, w zakładzie odważamy według naszej własnej receptury - mielimy je - jeśli zachodzi taka konieczność i ręcznie mieszamy.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany przez naszych pracowników, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do jednej z 3 komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 115 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 157 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Informację o tym, ile gramów surowego mięsa zostało wykorzystane do produkcji 100 gramów gotowej wędliny, umieszczamy na każdej etykiecie. Ważne jest dla nas uczciwe informowanie naszych Klientów o tym, co u nas kupują i co gwarantujemy, że otrzymują za zapłaconą cenę.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele z P&W podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.