
Ser kozi z przyprawami typu korycińskiego ok. 250g "krążek" Podpuszczkowy
Opis
Ser Kozi podpuszczkowy z przyprawami typu korycińskiego w "krążku" ok. 250g
Ser jest wytwarzany tradycyjnie w rzemieślniczej serowarni, czyli "krążek" formujemy ręcznie i dlatego waga jest około 220g. Te minimalne odchyłki wagi - zazwyczaj na plus - potwierdzają, że to nie jest produkt przemysłowy z fabryki.
Ser a’la koryciński z dodatkiem suszonych ziół według własnej kompozycji takich, jak pomidor, papryka, chili, czosnek niedźwiedzi, czosnek, bazylia, koper, czarnuszka, papryka słodka wędzona oraz zioła prowansalskie.
Jest dosyć miękki, słony, lekko kwaśny, wyróżnia się dużym doprawieniem przyprawami.
Posiada trzy miesiące przydatności do spożycia.
Wytwarzany z pełnego, niepasteryzowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek.
Posiada trzy miesiące przydatności do spożycia.
Pakowany jest w specjalnie dedykowane do produkcji serów worki próżniowe w kształcie "klinka" termokurczliwe, których zaletami są:
– zachowanie naturalnego wyglądu i utrzymanie świeżego smaku;
– możliwość obejrzenia całego produktu bez konieczności jego otwierania;
– wydłużenie terminu przydatności do spożycia do kilku miesięcy;
– zapobieganie utracie masy oraz rozwojowi niepożądanych pleśni i drożdży;
– zachowanie apetycznego wyglądu i smaku.
Przechowywać w lodówce.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości i wyjątkowego smaku!
Produkty z mleka koziego zalecane są szczególnie w przypadkach:
- mlecznej skazy białkowej;
- jeżeli z różnych względów nie można spożywać produktów z mleka krowiego;
- dla cierpiących na cukrzycę, astmę i inne schorzenia dróg oddechowych;
- dla chorych i rekonwalescentów;
- dla ludzi zagrożonych osteoporozą;
- dla wszystkich osób ceniących naturalne i smaczne produkty lokalne.
Najnowsze badania naukowe informują również o anty nowotworowym działaniu mleka koziego i jego przetworów!
Kilka słów o "GOSPODARSTWIE KOZIE ŁAWY":
Emilia i Krzysztof swoją przygodę rozpoczęli w 2011 r. i dzięki pasji, pracowitości oraz talentowi wytwarzają niepowtarzalne i pyszne sery.
Sery, twarogi i jogurty powstają wyłącznie ze świeżego mleka pochodzącego z własnej hodowli. Dzięki temu mamy gwarancję najwyższej jakości, gdyż w procesie produkcyjnym nie używają żadnych konserwantów ani ulepszaczy.
Kozy wiedzą co dobre, a my mamy pewność, że mleko z którego powstają oferowane przez nas produkty jest pełnowartościowe i w pełni naturalne.
Dlatego zostali wielokrotnie wyróżnieni i ciągle zdobywają nowe nagrody, a zdobytym doświadczeniem chętnie dzielą się z początkującymi serowarami.
Podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.