
Ser kozi Trzy Pleśnie ok. 220g "W drewnianym pudełku" Podpuszczkowy
Opis
Ser Kozi "TRZY PLEŚNIE "drewniane pudełko" ok. 220g
Ser jest wytwarzany tradycyjnie w rzemieślniczej serowarni, czyli "krążek" formujemy ręcznie i dlatego waga jest około 220g. Te minimalne odchyłki wagi - zazwyczaj na plus - potwierdzają, że to nie jest produkt przemysłowy z fabryki.
Niezwykłe połączenie kremowego sera Camembert i niebieskiego sera pleśniowego Gorgonzola.
Posiada porost białej pleśni, pod którym znajduje się przerost pleśni niebieskiej.
Dzięki temu jest delikatny, kremowy, maślany z wyraźnie wyczuwalnym grzybowym smakiem i aromatem.
Z myślą o tym, że jest to ser wyjątkowy, całość zapakowaliśmy w eleganckie, drewniane pudełko - idealny na prezent.
Doskonały na deskę serów w towarzystwie wędlin i trunków kraftowych.
Posiada 2 miesiące przydatności do spożycia.
Przechowywać w lodówce.
Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości i o wyjątkowym smaku!
Produkty z mleka koziego zalecane są szczególnie w przypadkach:
- mlecznej skazy białkowej;
- jeżeli z różnych względów nie można spożywać produktów z mleka krowiego;
- dla cierpiących na cukrzycę, astmę i inne schorzenia dróg oddechowych;
- dla chorych i rekonwalescentów;
- dla ludzi zagrożonych osteoporozą;
- dla wszystkich osób ceniących naturalne i smaczne produkty lokalne.
Najnowsze badania naukowe informują również o anty nowotworowym działaniu mleka koziego i jego przetworów!
Kilka słów o "GOSPODARSTWIE KOZIE ŁAWY":
Emilia i Krzysztof swoją przygodę rozpoczęli w 2011 r. i dzięki pasji, pracowitości oraz talentowi wytwarzają niepowtarzalne i pyszne sery.
Sery, twarogi i jogurty powstają wyłącznie ze świeżego mleka pochodzącego z własnej hodowli. Dzięki temu mamy gwarancję najwyższej jakości, gdyż w procesie produkcyjnym nie używają żadnych konserwantów ani ulepszaczy.
Kozy wiedzą co dobre, a my mamy pewność, że mleko z którego powstają oferowane przez nas produkty jest pełnowartościowe i w pełni naturalne.
Dlatego zostali wielokrotnie wyróżnieni i ciągle zdobywają nowe nagrody, a zdobytym doświadczeniem chętnie dzielą się z początkującymi serowarami.
Podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.