Producenci

Ser kozi BOSY ANTEK ok. 240g "krążek" Podpuszczkowy - ser farmerski dojrzewający na wzór gruzińskiego sera Imeretyńskiego.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 39,60 zł 39.60
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Ser Kozi Dojrzewający w "krążku" ok. 240g

Ser jest wytwarzany tradycyjnie w rzemieślniczej serowarni, czyli "krążek" formujemy ręcznie i dlatego waga jest około 240g. Te minimalne odchyłki wagi - zazwyczaj na plus - potwierdzają, że to nie jest produkt przemysłowy z fabryki.

Ręcznie wyrabiany ser kozi na wzór gruzińskiego sera Imeretyńskiego.

Bez wątpienia jeden z najlepiej sprzedających się u nas serów, gdyż już po kilku dniach od produkcji zachwyca smakiem i aromatem. W konsystencji jest klasowany pomiędzy fetą a serkiem topionym.
Jest miękki i kremowy, lekko kwaskowy, pikantny, słony, rozpływający się w ustach. Bardzo często wykorzystywany do deski serów, a także do zapiekania lub do sałatek jako zamiennik fety.

Czemu akurat Bosy Antek?

Otóż nazwa sera ma w zamyśle określić region jego pochodzenia.
Określenie "Bosy Antek" pochodzi jeszcze z okresów zaborów i księstwa kongresowego, kiedy bogatsze obszary zaborów pruskich i austriackich przyciągały „biedniejszych” z zaboru ruskiego – czyli m.in. też rypiniaków.

Wytwarzany z pełnego, niepasteryzowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek.

Bosy Antek posiada trzy miesiące przydatności do spożycia.

Pakowany jest w specjalnie dedykowane do produkcji serów worki próżniowe, termokurczliwe, których zaletami są:
– zachowanie naturalnego wyglądu i utrzymanie świeżego smaku;
– możliwość obejrzenia całego produktu bez konieczności jego otwierania;
– wydłużenie terminu przydatności do spożycia do kilku miesięcy;
– zapobieganie utracie masy oraz rozwojowi niepożądanych pleśni i drożdży;
– zachowanie apetycznego wyglądu i smaku.

Przechowywać w lodówce.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".

Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości i wyjątkowego smaku!

Produkty z mleka koziego zalecane są szczególnie w przypadkach:
- mlecznej skazy białkowej;
- jeżeli z różnych względów nie można spożywać produktów z mleka krowiego;
- dla cierpiących na cukrzycę, astmę i inne schorzenia dróg oddechowych;
- dla chorych i rekonwalescentów;
- dla ludzi zagrożonych osteoporozą;
- dla wszystkich osób ceniących naturalne i smaczne produkty lokalne.

Najnowsze badania naukowe informują również o anty nowotworowym działaniu mleka koziego i jego przetworów!

Właściwości serów kozich - zakiszeni

Kilka słów o "GOSPODARSTWIE KOZIE ŁAWY":

Emilia i Krzysztof swoją przygodę rozpoczęli w 2011 r. i dzięki pasji, pracowitości oraz talentowi wytwarzają niepowtarzalne i pyszne sery.

Sery, twarogi i jogurty powstają wyłącznie ze świeżego mleka pochodzącego z własnej hodowli. Dzięki temu mamy gwarancję najwyższej jakości, gdyż w procesie produkcyjnym nie używają żadnych konserwantów ani ulepszaczy.
Kozy wiedzą co dobre, a my mamy pewność, że mleko z którego powstają oferowane przez nas produkty jest pełnowartościowe i w pełni naturalne.

Zakiszeni - Kozie Ławy

Dlatego zostali wielokrotnie wyróżnieni i ciągle zdobywają nowe nagrody, a zdobytym doświadczeniem chętnie dzielą się z początkującymi serowarami.

Zakiszeni - nagrody za sery kozie ławy

Podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl