Producenci

Ser Kozi z Czosnkiem niedźwiedzim ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 22,69 zł 22.69
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.4
Producent: Gospodarstwo Nad Arem
Kod produktu: 115

Opis

Ser Kozi Podpuszczkowy Solankowy "baryłka" ok. 23dag z Czosnkiem niedźwiedzim

Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę.

Czosnek niedźwiedzi nadaje mu lekko czosnkowego smaku. który jest delikatniejszy od zwykłego czosnku. Ma wszystkie prozdrowotne zalety zwykłego czosnku (działa antyseptycznie, wspomaga układ odpornościowy, naturalny antybiotyk),  ale nie ma jego wady, czyli intensywnego i nie dla wszystkich przyjemnego zapachu:)

W postaci „baryłki” do samodzielnego krojenia jest świetny do kanapek, sałatek, a także na ciepło do zapiekanek lub grillowania.
Solanka przedłuża jego trwałość do 30 dni, a smak z czasem robi się bardziej wyrazisty.

Przechowywać w lodówce.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".

Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO!

Produkty z mleka koziego zalecane są szczególnie w przypadkach:
- mlecznej skazy białkowej;
- jeżeli z różnych względów nie można spożywać produktów z mleka krowiego;
- dla cierpiących na cukrzycę, astmę i inne schorzenia dróg oddechowych;
- dla chorych i rekonwalescentów;
- dla ludzi zagrożonych osteoporozą;
- dla wszystkich osób ceniących naturalne i smaczne produkty lokalne.

Najnowsze badania naukowe informują również o anty nowotworowym działaniu mleka koziego i jego przetworów!

Kilka słów o naszych przyjaciołach z "GOSPODARSTWA NAD AREM":

Podobnie, jak w przypadku wędlin rozszerzamy asortyment i rekomendujemy produkty naszych przyjaciół z GOSPODARSTWA NAD AREM, którzy sery robią z pasji… do kóz i sera oczywiście. Sery, twarogi i jogurty powstają wyłącznie ze świeżego mleka pochodzącego z własnej hodowli. Dzięki temu mamy gwarancję najwyższej jakości, gdyż w procesie produkcyjnym nie używają żadnych konserwantów ani ulepszaczy.
Kozy wiedzą co dobre, a my mamy pewność, że mleko z którego powstają oferowane przez nas produkty jest pełnowartościowe i w pełni naturalne.

Dlatego wyróżnieni zostali certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur.

A wszystko zaczęło się w 1992 roku od jednej kozy imieniem Pyza, która podbiła nasze serca i nauczyła, że koza potrzebuje przestrzeni i różnorodności. I tak nasze stado, liczące obecnie około 300 kóz, codziennie przemierza wiele kilometrów w poszukiwaniu dobrego i różnorodnego pożywienia.
Nie oznacza to jednak, iż nie idziemy z duchem czasu – nasza przydomowa mleczarnia spełnia wszystkie normy sanitarno-weterynaryjne.

Podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl