Ser Kozi Wędzony „z krążka” ok. 20dag

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 22,50 zł 22.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Ser Kozi WĘDZONY "z krążka" cena za 20dag

JEST TO CENA ZA KAWAŁEK "KRĄŻKA", KTÓRY CAŁY MOŻE WAŻYĆ 30-40 dag lub nawet 60-80 dag - istnieje możliwość zamówienia całego krążka. W tym celu prosimy o kontakt telefoniczny lub o wpisanie tego w uwagach do zamówienia i wybranie formy płatności za pobraniem.

Delikatnie solony  ser podpuszczkowy jest lekko wędzony dymem ze specjalnej mieszanki drzew liściastych. Jest serem o nieco twardszej konsystencji, a dzięki wędzeniu smakuje trochę podobnie do popularnego oscypka, choć jest w 100% z mleka koziego

W postaci „kawałków krojonych z krążka” lub w plastrach jest doskonały jako przekąska i na kanapki, a także na ciepło, lekko roztopiony na patelni lub w piekarniku z dodatkiem żurawiny, borówki, czy innych półwytrawnych konfitur idealnie wzbogaci każde przyjęcie.

Wędzenie oprócz walorów smakowych również przedłuża jego trwałość do 60 dni, a smak z czasem robi się bardziej wyrazisty.

Przechowywać w lodówce.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".

Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO!

Produkty z mleka koziego zalecane są szczególnie w przypadkach:
- mlecznej skazy białkowej;
- jeżeli z różnych względów nie można spożywać produktów z mleka krowiego;
- dla cierpiących na cukrzycę, astmę i inne schorzenia dróg oddechowych;
- dla chorych i rekonwalescentów;
- dla ludzi zagrożonych osteoporozą;
- dla wszystkich osób ceniących naturalne i smaczne produkty lokalne.

Najnowsze badania naukowe informują również o anty nowotworowym działaniu mleka koziego i jego przetworów!

Kilka słów o naszych przyjaciołach z "GOSPODARSTWA NAD AREM":

Podobnie, jak w przypadku wędlin rozszerzamy asortyment i rekomendujemy produkty naszych przyjaciół z GOSPODARSTWA NAD AREM, którzy sery robią z pasji… do kóz i sera oczywiście. Sery, twarogi i jogurty powstają wyłącznie ze świeżego mleka pochodzącego z własnej hodowli. Dzięki temu mamy gwarancję najwyższej jakości, gdyż w procesie produkcyjnym nie używają żadnych konserwantów ani ulepszaczy.
Kozy wiedzą co dobre, a my mamy pewność, że mleko z którego powstają oferowane przez nas produkty jest pełnowartościowe i w pełni naturalne.

Dlatego wyróżnieni zostali certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur.

A wszystko zaczęło się w 1992 roku od jednej kozy imieniem Pyza, która podbiła nasze serca i nauczyła, że koza potrzebuje przestrzeni i różnorodności. I tak nasze stado, liczące obecnie około 300 kóz, codziennie przemierza wiele kilometrów w poszukiwaniu dobrego i różnorodnego pożywienia.
Nie oznacza to jednak, iż nie idziemy z duchem czasu – nasza przydomowa mleczarnia spełnia wszystkie normy sanitarno-weterynaryjne.

Podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl