
Rillettes z szynki wieprzowej z dodatkiem słoniny - w słoiku 200g - bez peklosoli, bez alergenów, bez barwników, bez cukru, bez glutenu, bez wzmacniaczy smaku
Opis
Parzone w słoiku 200g rillettes z szynki wieprzowej z dodatkiem słoniny, bez azotynu sodu.
Smarowidło z szynki z dodatkiem słoniny wieprzowej, w słoiku szklanym, parzone.
Francuzi, jak i my Polacy, potrafią z mięsa wyczarować wspaniałości. Jeśli pasztet jest dla Ciebie za gładki, proponujemy Ci szarpane w konsystencji rillettes.
Zaserwuj sobie tradycyjną kromkę chleba żytniego, posmarowaną warstwą rillettes z szynki z dodatkiem marynowanego czosnku i dymki.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości dań garmażeryjnych oraz podrobów z rzemieślniczej wędzarni Pieczone & Wędzone.
To smak tradycyjnej manufaktury, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ jest to smarowidło super premium, parzone i nawet nie zawiera peklosoli - tylko naturalne dodatki, czyli bez alergenów, barwników, glutenu, czy innych ulepszaczy oraz wzmacniaczy smaku.
Cena naturalnych produktów i tradycyjnych receptur
Wyższą cenę rekompensuje większe bogactwo składników odżywczych. Dodatkowo brak alergenów, barwników oraz innych "sztuczności" sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Spróbujcie naszego specjału po prostu na kanapce razem z kiszonką.
Do pełni szczęścia potrzeba tylko towarzystwa kraftowego piwa lub wytrwanego wina, a będzie po prostu smacznie i zdrowo.
Jeśli chcesz, aby na stołach Twoich Bliskich, Partnerów Biznesowych, Klientów, czy Pracowników znalazły się najwyższej jakości staropolskie, naturalne produkty prosimy o kontakt telefoniczny lub mail, a my doradzimy i ustalimy czego dokładnie Państwo oczekują.
Składniki: Szynka i słonina ze świnki (100% smarowidła zawiera 62% szynki i 33% słoniny), cebula, sól, przyprawy naturalne.
Wędliny z naszej wędzarni nie zawierają Glutenu, Antybiotyków, Alergenów, GMO, Barwników ani innej chemii spożywczej. A dodatkowo nie zawierają CUKRU, który jest "przemycany" w przemysłowych wędlinach, a większość z nas jest tego zupełnie nie świadoma.
W tym produkcie w ogóle nie stosujemy peklosoli (azotynu sodu).
Wartość odżywcza w 100 g:
Zapraszamy do spróbowania naszych staropolskich produktów najwyższej jakości.
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Pracujemy w naszym zakładzie według wymagających manufakturowych reguł. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków.
Stosujemy 45% dopuszczonej w UE dawki peklosoli – to nic innego jak konserwant, który utrwala żywność i – co istotne – nie szkodzi, o ile podawany jest w zmniejszonym do minimum stężeniu.
W mięso, starannie wcierane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy, lub jest one kąpane w gotowanych i wystudzonych wywarach z naturalnych przypraw i ziół, które sami, w zakładzie odważamy według naszej własnej receptury - mielimy je - jeśli zachodzi taka konieczność i ręcznie mieszamy.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany przez naszych pracowników, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do jednej z 3 komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 115 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 157 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Informację o tym, ile gramów surowego mięsa zostało wykorzystane do produkcji 100 gramów gotowej wędliny, umieszczamy na każdej etykiecie. Ważne jest dla nas uczciwe informowanie naszych Klientów o tym, co u nas kupują i co gwarantujemy, że otrzymują za zapłaconą cenę.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele z P&W podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.