
Powidła z RABARBARU 340g z 1kg rabarbaru
Opis
Powidła z RABARBARU 340g - 100% owoców z dodatkiem minimalnej ilości cukru
Podobnie, jak w przypadku wędlin i serów rozszerzamy asortyment naszego sklepu i rekomendujemy wyśmienite, tradycyjne powidła oraz naturalne galaretki z GOSPODARSTWA SADOWNICZEGO Ewy i Mieczysława, naszych przyjaciół, których sady są malowniczo położone w dolinie Wisły w Strzelcach k/Bydgoszczy.
Ich pracowitość i pasja zostały docenione CERTYFIKATEM DZIEDZICTWA KULINARNEGO, ponieważ produkty są wyrabiane zgodnie z dawną recepturą z owoców z własnych sadów i nie zawierają konserwantów ani innej chemii spożywczej.
Uwaga - prawdziwe powidła nie są drogie, lecz warte swojej ceny...
Raz spróbujecie - lepszych nigdy nie jedliście i lepszych nie znajdziecie...
Zwracamy Państwa uwagę, że nasz słoik 360g jest większym opakowaniem niż większość standardowych w sklepach i jest bardzo wydajny, ponieważ dla skosztowania prawdziwego smaku powideł wystarczy naprawdę niewielka ilość. Dodatkowo dzięki prostemu, naturalnemu składowi i wysokiej jakości owoców oraz higienie rzemieślniczej produkcji, jak we własnym domu, gwarantujemy termin przydatności po otwarciu 30 dni, a zamkniętych nawet 24 miesiące od daty produkcji.
Idealnie pasują do i nie tylko...
Doskonały smak i aromat naturalnych powideł idealnie pasuje do świeżego pieczywa, naleśników, placków, tostów, racuchów, wypieku ciast, białego sera, serków wiejskich, twarogu, dojrzewających serów podpuszczkowych, a nawet …
Oprócz przyjemności z codziennej konsumpcji idealnie wzbogacą każde przyjęcie jako przekąska dla koneserów serów, win i piw kraftowych.
Sekret smaku i korzyści prozdrowotne...
Rabarbar zawsze przywołuje i kojarzy nam się ze smakiem lata i wakacji.
Rabarbar posiada właściwości przeczyszczające oraz przeciwzapalne, a ze względu na dużą zawartość fitoestrogenów może przyczynić się do łagodzenia ojawów menopauzy.
Nie wszyscy wiedzą, że ma niski indeks glikemiczny i to warzywo niskokaloryczne.
Jest także źródłem witaminy C, witaminy A oraz witamin z grupy B. Może również uzupełnić naszą dietę w pewną ilość składników mineralnych, takich jak potas, żelazo czy wapń. Dodatkowo jest źródłem kwasów organicznych: jabłkowego, cytrynowego, bursztynowego i szczawiowego, a także karotenu.
Nasi przyjaciele podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.