
Polędwica Dojrzewająca - Wędzonka bez glutenu, bez alergenów, bez antybiotyków, bez GMO, bez konserwantów oraz bez cukru
Opis
Polędwica dojrzewająca, surowa wędzona zimnym dymem, długo dojrzewająca, naturalnie suszona.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości produktów z rzemieślniczej wędzarni Pieczone & Wędzone.
To smak tradycyjnej produkcji, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ jest to naturalna wędzonka z polędwicy marynowanej na sucho przez okres 4 – 6 tygodni, w przyprawach skomponowanych według własnej receptury, wędzona jest zimnym dymem przez 7 dni w różnych cyklach czasowych, naturalnie dojrzewająca 6-8 tygodni.
To wyjątkowo smaczny rarytas.
Cena wędlin dojrzewających
Wyższą cenę wędlin dojrzewających oraz suszonych, rekompensuje niska zawartość tłuszczu oraz większe bogactwo składników mineralnych, ponieważ w procesie dojrzewania wyparowuje woda, a pozostają najcenniejsze składniki pod względem odżywczym oraz smakowym.
Dodatkowo brak "sztuczności", czyli chemii spożywczej sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Co więcej mięso pochodzi z chowu bez antybiotyków, bez GMO, a w tradycyjnym procesie nie stosujemy alergenów oraz cukru.
Spróbuj - zaszalej: Delikatnie duszona polędwica dojrzewająca Pieczone&Wędzone na grubych plastrach malinowych pomidorów, ułożona na przemian z oscypkiem w czterech warstwach na wcześniej przygotowany tost francuski, przykryta jajkiem sadzonym i okraszona świeżą szalotką to niezapomniane odczucie kulinarne.
Do pełni szczęścia potrzeba tylko towarzystwa kraftowego piwa lub wytrwanego wina, a będzie po prostu smacznie i zdrowo.
Zamawiając prosimy wybrać wagę, ale można także złożyć indywidualne zamówienie na kilka rodzajów naszych naturalnych produktów według własnych oczekiwań.
Jeśli chcesz, aby na stołach Twoich Bliskich, Partnerów Biznesowych, Klientów, czy Pracowników znalazły się najwyższej jakości staropolskie, naturalne produkty prosimy o kontakt telefoniczny lub mail, a my doradzimy i ustalimy czego dokładnie Państwo oczekują.
Składniki: Schab bez kości ze świnki (100 g wędzonki wyprodukowano ze 138 g schabu), sól, przyprawy naturalne, kultury bakterii, substancja konserwująca – sól peklująca.
Wędliny z naszej wędzarni nie zawierają Glutenu, Antybiotyków, Alergenów, GMO, Barwników ani innej chemii spożywczej. A dodatkowo nie zawierają CUKRU, który jest standardowo "przemycany" w przemysłowych wędlinach, a większość z nas nie jest tego w ogóle świadoma.
Stosując peklosól to używamy tylko 45% dopuszczonej w UE dawki - ta obniżona zawartość wyróżnia nas i potwierdza troskę o Wasze zdrowie.
Wartość odżywcza w 100 g:
Na czas transportu produkt jest bezpiecznie zapakowany próżniowo "vacum".
Po otwarciu przechowywać w lodówce w pojemniku lub papierze spożywczym i spożyć w ciągu 5 dni.
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Pracujemy w naszym zakładzie według wymagających manufakturowych reguł. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków.
Stosujemy 45% dopuszczonej w UE dawki peklosoli – to nic innego jak konserwant, który utrwala żywność i – co istotne – nie szkodzi, o ile podawany jest w zmniejszonym do minimum stężeniu.
W mięso, starannie wcierane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy, lub jest one kąpane w gotowanych i wystudzonych wywarach z naturalnych przypraw i ziół, które sami, w zakładzie odważamy według naszej własnej receptury - mielimy je - jeśli zachodzi taka konieczność i ręcznie mieszamy.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany przez naszych pracowników, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do jednej z 3 komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 115 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 157 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Informację o tym, ile gramów surowego mięsa zostało wykorzystane do produkcji 100 gramów gotowej wędliny, umieszczamy na każdej etykiecie. Ważne jest dla nas uczciwe informowanie naszych Klientów o tym, co u nas kupują i co gwarantujemy, że otrzymują za zapłaconą cenę.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele z P&W podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.