Pasztet z dzika 420g naturalna foremka - pieczony pasztet bez alergenów - dziczyzna z polskich lasów

Pasztet z dzika 420g naturalna foremka - pieczony pasztet bez alergenów - dziczyzna z polskich lasów - zakiszeni.sklep.pl
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 27,60 zł 27.60
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pasztet z dzika - 420g pieczony w naturalnej foremce.

Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości dań garmażeryjnych, gotowych CONFIT, smarowideł oraz wędlin z rzemieślniczej wędzarni Pieczone & Wędzone
To smak tradycyjnej manufaktury, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ to jest pasztet pieczony z łopatki i boczku dzika oraz dodatkiem wątroby wieprzowej, w przyprawach skomponowanych według własnej receptury i oczywiście
 nie zawiera konserwantów, alergenów, barwników, glutenu, ani innych ulepszaczy, czy wzmacniaczy smaku.

Dzik jest dziki, ale nie jest zły, tylko wyjątkowo smaczny, bo żywi się na wolności w polskich lasach i wybiera to co najlepsze daje matka natura.

Cena dziczyzny

Wyższą cenę dziczyzny, rekompensuje niska zawartość cholesterolu oraz większe bogactwo składników mineralnych. Dodatkowo brak alergenów, barwników oraz innych "sztuczności" sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe. 
Co więcej, nasza dziczyzna pozyskiwana jest tylko z polskich lasów i przyrządzana z uwzględnieniem tradycyjnych procedur i ekologicznych technologii.


Spróbuj
pasztetu z dzika buchtującego w polskich lasach, który najlepiej smakuje w doborowym towarzystwie, marynowanych borowików szlachetnych oraz konfitur z żurawiny leśnej, oczywiście najlepiej zebranych i przygotowanych przez siebie w domu.
Jednak w naszym sklepie znajdziesz równie wykwintne i smaczne, którymi uraczysz swoją rodzinę oraz gości.
Do pełni szczęścia potrzeba tylko towarzystwa kraftowego piwa lub wytrwanego wina, a będzie po prostu smacznie i zdrowo.

Jeśli chcesz, aby na stołach Twoich Bliskich, Partnerów Biznesowych, Klientów, czy Pracowników znalazły się najwyższej jakości staropolskie, naturalne produkty prosimy o kontakt telefoniczny lub mail, a my doradzimy i ustalimy czego dokładnie Państwo oczekują.

Składniki: Mięso z dzika, mięso wieprzowe, wątroba wieprzowa, tłuszcz wieprzowy, (100 g produktu uzyskano z 113,6 g surowca w tym: z 68 g mięsa z dzika, 25,6 g mięsa wieprzowego, 17 g wątroby wieprzowej, 2,8 g tłuszczu wieprzowego), cebula,  przyprawy naturalne, sól. 

Wędliny z naszej wędzarni nie zawierają Glutenu, Antybiotyków, Alergenów, GMO, Barwników ani innej chemii spożywczej. A dodatkowo nie zawierają CUKRU, który jest "przemycany" w przemysłowych wędlinach, a większość z nas jest tego zupełnie nie świadoma.

Jeżeli musimy zastosować peklosól to używamy tylko 45% dopuszczonej w UE dawki - ta obniżona zawartość wyróżnia nas i potwierdza troskę o Wasze zdrowie.

Wartość odżywcza w 100 g:  

Zapraszamy do spróbowania staropolskich produktów najlepszej jakości.

Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:

Pracujemy w naszym zakładzie według wymagających manufakturowych reguł. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.

Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków.
Stosujemy 45% dopuszczonej w UE dawki peklosoli – to nic innego jak konserwant, który utrwala żywność i – co istotne – nie szkodzi, o ile podawany jest w zmniejszonym do minimum stężeniu.

W mięso, starannie wcierane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy, lub jest one kąpane w gotowanych i wystudzonych wywarach z naturalnych przypraw i ziół, które sami, w zakładzie odważamy według naszej własnej receptury - mielimy je - jeśli zachodzi taka konieczność i ręcznie mieszamy.

Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany przez naszych pracowników, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do jednej z 3 komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.

Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 115 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 157 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Informację o tym, ile gramów surowego mięsa zostało wykorzystane do produkcji 100 gramów gotowej wędliny, umieszczamy na każdej etykiecie. Ważne jest dla nas uczciwe informowanie naszych Klientów o tym, co u nas kupują i co gwarantujemy, że otrzymują za zapłaconą cenę.

Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.

Nasi przyjaciele z P&W podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl