
Kiełbasa bez PEKLOSOLI by Adam Gessler - Wędzona, Pieczona - bez azotynu sodu, bez glutenu, bez alergenów, bez antybiotyków, bez GMO, bez konserwantów oraz bez cukru
Opis
Kiełbasa naturalna by Adam Gessler, wędzona, pieczona bez dodatku peklosoli, czyli azotynu sodu.
WAŻNA INFORMACJA: ze względu brak PEKLOSOLI paczki z tą wędliną wysyłamy w środę oraz czwartek, czyli świeże bezpośrednio z wędzarni, aby zagwarantować Państwu najlepszą jakość i smak.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości produktów z rzemieślniczej wędzarni Pieczone & Wędzone.
To smak tradycyjnej produkcji, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ jest to naturalna wędlina z szynki, łopatki oraz boczku wieprzowego marynowana na sucho bez dodatku azotynu sodu przez okres 48 godzin, w przyprawach skomponowanych według receptury Adama Gesslera, wędzona gorącym dymem ok. 5 godzin w jednym cyklu czasowym, pieczona, schłodzona zimnym powietrzem.
Cena wędlin dojrzewających oraz pieczonych
Wyższą cenę wędlin dojrzewających oraz pieczonych, czy suszonych, rekompensuje niska zawartość tłuszczu oraz większe bogactwo składników mineralnych, ponieważ w procesie dojrzewania oraz suszenia wyparowuje woda, a wędlina nabiera smaku i cennych wartości odżywczych.
Dodatkowo brak "sztuczności", czyli chemii spożywczej sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Co więcej mięso pochodzi z chowu bez antybiotyków, bez GMO, a w tradycyjnym procesie nie stosujemy alergenów oraz cukru.
Spróbuj tej jednej z niewielu wędlin na rynku, w której dla podkreślenia naturalnych walorów zrezygnowaliśmy z peklosoli, a także wszelkiej innej zbędnej chemii spożywczej...
Zamawiając prosimy wybrać wagę, ale można także złożyć indywidualne zamówienie na kilka rodzajów naszych naturalnych produktów według własnych oczekiwań.
Jeśli chcesz, aby na stołach Twoich Bliskich, Partnerów Biznesowych, Klientów, czy Pracowników znalazły się najwyższej jakości staropolskie, naturalne produkty prosimy o kontakt telefoniczny lub mail, a my doradzimy i ustalimy czego dokładnie Państwo oczekują.
Składniki: 100g produktu ze 111 g mięsa wieprzowego, w tym 83% mięsa z szynki, sól, przyprawy naturalne (pieprz czarny, majeranek, czosnek, kminek.
Wędliny z naszej wędzarni nie zawierają Glutenu, Antybiotyków, Alergenów, GMO, Barwników ani innej chemii spożywczej. A dodatkowo nie zawierają CUKRU, który jest standardowo "przemycany" w przemysłowych wędlinach, a większość z nas nie jest tego w ogóle świadoma.
W innych naszych tradycyjnych wędlinach stosując peklosól to używamy tylko 45% dopuszczonej w UE dawki - ta obniżona zawartość wyróżnia nas i potwierdza troskę o Wasze zdrowie.
Natomiast w tej kiełbasie postawiliśmy sobie zadanie naturalnego, zdrowego składu i smaku przy 0% azotynu sodu (peklosoli - E250).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna | 1108 kj/ 267 kcal |
Tłuszcz | 20,0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,1 g |
Węglowodany | 1,2 g |
W tym cukry | 0,0 g |
Białko | 19,0 g |
Sól | 2,1 g |
Na czas transportu produkt jest bezpiecznie zapakowany próżniowo "vacum".
Po otwarciu przechowywać w lodówce w pojemniku lub papierze spożywczym i spożyć w ciągu 5 dni.
Można oczywiście dalej podsuszyć w odpowiednich warunkach, czyli miejscu suchym i przewiewnym bez dostępu niepożądanych "gości".
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Pracujemy w naszym zakładzie według wymagających manufakturowych reguł. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków.
Stosujemy 45% dopuszczonej w UE dawki peklosoli – to nic innego jak konserwant, który utrwala żywność i – co istotne – nie szkodzi, o ile podawany jest w zmniejszonym do minimum stężeniu.
W mięso, starannie wcierane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy, lub jest one kąpane w gotowanych i wystudzonych wywarach z naturalnych przypraw i ziół, które sami, w zakładzie odważamy według naszej własnej receptury - mielimy je - jeśli zachodzi taka konieczność i ręcznie mieszamy.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany przez naszych pracowników, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do jednej z 3 komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 115 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 157 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Informację o tym, ile gramów surowego mięsa zostało wykorzystane do produkcji 100 gramów gotowej wędliny, umieszczamy na każdej etykiecie. Ważne jest dla nas uczciwe informowanie naszych Klientów o tym, co u nas kupują i co gwarantujemy, że otrzymują za zapłaconą cenę.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele z P&W podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.