
KINDZIUK Litewski z KRESÓW - wyjątkowy, oryginalny smak
Opis
Kindziuk Litewski - prawdziwy tylko z KRESÓW, ponieważ to ojczyzna tej wyjątkowej i smacznej wędliny.
Kiełbasa wieprzowa grubo rozdrobniona, surowa, wędzona, podsuszana.
100 g produktu wykonano ze 158 g mięsa z szynki wieprzowej.
Termin przydatności do spożycia: 60 dni
Temperatura przechowywania: 2-15℃ - nie wymaga chłodniczych warunków przechowywania, ale tak, jak dawniej może wisieć w suchym, lekko przewiewnym miejscu i będzie szybciej podsychał.
Mimo to na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum" i może być w kawałku lub w plastrach co można wybrać w trakcie składania zamówienia.
Jedna kulka, czyli cały Kindziuk waży około 600g.
Kilka słów o wędzarni i masarni z Litwy:
Rodzinna firma na terenie dawnych KRESÓW, gdzie OD KILKU POKOLEŃ każdego dnia dokładają wszelkich starań, aby zachować najwyższą jakość produktów, jednocześnie przestrzegając rodzinnej tradycji wędliniarskiej, w której dobra wędlina to przede wszystkim mięso i przyprawy.
Podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.
Bez wątpienia ich produkty wyróżniają się wysoką jakością i smakiem, który pielęgnowany był przez lata tradycji wędliniarskiej.
Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...