
Comber z jelenia dojrzewający - dziczyzna z polskich lasów
Opis
Comber dojrzewający z jelenia - wędzony zimnym dymem, długo dojrzewający, naturalnie suszony.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości produktów z rzemieślniczej wędzarni Pieczone & Wędzone.
To smak tradycyjnej produkcji, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ jest marynowany przez okres 2 – 3 tygodni, w kąpieli solankowej połączonej z wywarem ziół i przypraw według własnej receptury, poddany trzytygodniowemu leżakowaniu mięsa. Wędzony zimnym dymem około 96 godzin w różnych cyklach czasowych.
To wyjątkowo smaczny i cenny rarytas z polędwicy jelenia, który żywi się na wolności i wybiera tylko to co najlepsze od matki natury.
Cena dziczyzny
Wyższą cenę dziczyzny, rekompensuje niska zawartość cholesterolu oraz większe bogactwo składników mineralnych. Dodatkowo brak alergenów, barwników oraz innych "sztuczności" sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Co więcej, nasza dziczyzna pozyskiwana jest tylko z polskich lasów i przyrządzana z uwzględnieniem tradycyjnych procedur i ekologicznych technologii.
Spróbuj: Ugotowaną al dente zieloną fasolkę szparagową dzielimy na pęczki po 3-4 szt. zawijamy w comber dojrzewający z jelenia i układamy na blachę. Wszystko posypujemy odrobiną rozgniecionego roquefort’a i zapiekamy. Podczas spożywania tej oryginalnej przystawki, Twoje podniebienie będzie doświadczać ogromnej dawki cudownego smaku...
Wędliny z dziczyzny podane na półmisku razem z kiszonką, serem lub marynowanymi, szlachetnymi borowikami oraz cebulką podkreślą Twój wysublimowany gust.
Do pełni szczęścia potrzeba tylko towarzystwa kraftowego piwa lub wytrwanego wina, a będzie po prostu smacznie i zdrowo.
Zamawiając prosimy wybrać wagę, ale można także złożyć indywidualne zamówienie na kilka rodzajów naszych naturalnych produktów według własnych oczekiwań.
Jeśli chcesz, aby na stołach Twoich Bliskich, Partnerów Biznesowych, Klientów, czy Pracowników znalazły się najwyższej jakości staropolskie, naturalne produkty prosimy o kontakt telefoniczny lub mail, a my doradzimy i ustalimy czego dokładnie Państwo oczekują.
Składniki: Comber bez kości z jelenia (100 g wędzonki wyprodukowano ze 147 g combra), sól, przyprawy naturalne, substancja konserwująca – sól peklująca.
Wędliny z naszej wędzarni nie zawierają Glutenu, Antybiotyków, Alergenów, GMO, Barwników ani innej chemii spożywczej. A dodatkowo nie zawierają CUKRU, który jest "przemycany" w przemysłowych wędlinach, a większość z nas jest tego zupełnie nie świadoma.
Stosujemy tylko 45% dopuszczonej w UE dawki peklosoli - ta obniżona zawartość wyróżnia nas i potwierdza troskę o Wasze zdrowie.
Wartość odżywcza w 100 g:
Przechowywać w lodówce lub można suszyć w przewiewnym miejscu.
Na czas transportu produkt jest bezpiecznie zapakowany próżniowo "vacum".
Zapraszamy do spróbowania staropolskich produktów najlepszej jakości.
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Pracujemy w naszym zakładzie według wymagających manufakturowych reguł. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków.
Stosujemy 45% dopuszczonej w UE dawki peklosoli – to nic innego jak konserwant, który utrwala żywność i – co istotne – nie szkodzi, o ile podawany jest w zmniejszonym do minimum stężeniu.
W mięso, starannie wcierane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy, lub jest one kąpane w gotowanych i wystudzonych wywarach z naturalnych przypraw i ziół, które sami, w zakładzie odważamy według naszej własnej receptury - mielimy je - jeśli zachodzi taka konieczność i ręcznie mieszamy.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany przez naszych pracowników, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do jednej z 3 komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 115 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 157 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Informację o tym, ile gramów surowego mięsa zostało wykorzystane do produkcji 100 gramów gotowej wędliny, umieszczamy na każdej etykiecie. Ważne jest dla nas uczciwe informowanie naszych Klientów o tym, co u nas kupują i co gwarantujemy, że otrzymują za zapłaconą cenę.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele z P&W podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.