Producenci

SER KORYCIŃSKI, SER ŚLESIŃSKI, SER DOJRZEWAJĄCY PODPUSZCZKOWY

Ser ślesiński ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej oraz prawdziwy ser koryciński z certyfikatem

 

> SERY KORYCIŃSKIE, ŚLESIŃSKIE, PODPUSZCZKOWE, DOJRZEWAJĄCE

Ser "STARSZAK " z Czarnuszką, Ślesiński dojrzewający 2 miesiące ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

Ser "STARSZAK " z Czarnuszką, Ślesiński  dojrzewający 2 miesiące ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Ser "STARSZAK " z Czarnuszką, Ślesiński dojrzewający 2 miesiące ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

Sery STARSZAKI, dojrzewający 1-2 miesiące to Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni przynajmniej 4 tygodnie. Dzięki dłuższemu okresowi dojrzewania sery mają niezwykle wyrazisty smak i aromat, a ich struktura staje się bardziej zwarta. Jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem pozwalamy mu spokojnie dojrzewać ... Zapakowany próżniowo "vacum".

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

23,00 zł

szt.

Ser "STARSZAK " z Czosnkiem Niedźwiedzim, Ślesiński dojrzewający 2 miesiące ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

Ser "STARSZAK " z Czosnkiem Niedźwiedzim, Ślesiński dojrzewający 2 miesiące ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Ser "STARSZAK " z Czosnkiem Niedźwiedzim, Ślesiński dojrzewający 2 miesiące ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

Sery STARSZAKI, dojrzewający 1-2 miesiące to Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni przynajmniej 4 tygodnie. Dzięki dłuższemu okresowi dojrzewania sery mają niezwykle wyrazisty smak i aromat, a ich struktura staje się bardziej zwarta. Jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem pozwalamy mu spokojnie dojrzewać ... Zapakowany próżniowo "vacum".

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

23,00 zł

szt.

Ser HRABINY, Ślesiński dojrzewający 6 miesięcy ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

Ser HRABINY, Ślesiński dojrzewający 6 miesięcy ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Ser HRABINY, Ślesiński dojrzewający 6 miesięcy ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

Ser Hrabiny (dojrzewający 6 miesięcy) jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem pozwalamy mu spokojnie dojrzewać ... Zapakowany próżniowo "vacum".

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

36,70 zł

szt.

Ser HRABIEGO KAZIMIERZA, Ślesiński dojrzewający 12 miesięcy ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

Ser HRABIEGO KAZIMIERZA, Ślesiński dojrzewający 12 miesięcy ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Ser HRABIEGO KAZIMIERZA, Ślesiński dojrzewający 12 miesięcy ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

Ser HRABIEGO KAZIMIERZA (dojrzewający 12 miesięcy) Jego receptura nawiązuje do szlachetnych, długodojrzewających serów Gruyere. Ser należy do rodziny serów twardych. Jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem pozwalamy mu spokojnie dojrzewać ... Zapakowany próżniowo "vacum".

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

38,80 zł

szt.

Ser PLEŚNIOWY "Szlachcic", Ślesiński dojrzewający ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

Ser PLEŚNIOWY "Szlachcic", Ślesiński dojrzewający ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Ser PLEŚNIOWY "Szlachcic", Ślesiński dojrzewający ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

Ser PLEŚNIOWY podpuszczkowy, dojrzewający. Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni i są wytwarzane zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Zapakowany próżniowo "vacum".

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

23,00 zł

szt.

Ser WĘDZONY z Ziołami "Ślesiniak", dojrzewający, podpuszczkowy ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

Ser WĘDZONY z Ziołami "Ślesiniak", dojrzewający, podpuszczkowy ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Ser WĘDZONY z Ziołami "Ślesiniak", dojrzewający, podpuszczkowy ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

Ser WĘDZONY z Ziołami - podpuszczkowy, dojrzewający. Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni i są wytwarzane zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Zapakowany próżniowo "vacum".

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

23,00 zł

szt.

Ser krowi Naturalny Farmerski "w typie Goudy" z aktywnym węglem - krojony w kliny z "bochenka" Podpuszczkowy

Ser krowi Naturalny Farmerski "w typie Goudy" z aktywnym węglem  - krojony w kliny z "bochenka" Podpuszczkowy
Ser krowi Naturalny Farmerski "w typie Goudy" z aktywnym węglem - krojony w kliny z "bochenka" Podpuszczkowy

Nasz nowy w rodzinie ser krowi to rodzynek wśród serów kozich i czerpie z ich najlepszych tradycji, bo wytwarzany jest zawsze z pełnego, niepasteryzowanego mleka, bez domieszki innych mlek, bez jakiejkolwiek chemii spożywczej...

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

35,30 zł

szt.

Ser krowi Wędzony "ZBÓJNIK", GOLISZEW, A'LA włoski, podpuszczkowy.

Ser krowi Wędzony "ZBÓJNIK", GOLISZEW, A'LA włoski, podpuszczkowy.
Ser krowi Wędzony "ZBÓJNIK", GOLISZEW, A'LA włoski, podpuszczkowy.

Nasz nowy w rodzinie ser krowi wędzony "Zbójnik" brat Boryny, Jagny, Antka, które też trzeba spróbować ...

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

20,90 zł

szt.

Ser Cheddar z cebulką, SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwatów

Ser Cheddar z cebulką, SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwatów
Ser Cheddar z cebulką, SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwatów

Ser Cheddar z cebulką - poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich ser Cheddar, ser Gouda, ser Szwajcar, ser Salami oraz sery dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

21,50 zł

szt.

Ser SZWAJCAR, SERABIO, podpuszczkowy, dojrzewający bez barwników, bez konserwatów

Ser SZWAJCAR, SERABIO, podpuszczkowy, dojrzewający bez barwników, bez konserwatów
Ser SZWAJCAR, SERABIO, podpuszczkowy, dojrzewający bez barwników, bez konserwatów

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

15,50 zł

szt.

Ser GOUDA, SERABIO, podpuszczkowy, dojrzewający, bez barwników, bez konserwatów

Ser GOUDA, SERABIO, podpuszczkowy, dojrzewający, bez barwników, bez konserwatów
Ser GOUDA, SERABIO, podpuszczkowy, dojrzewający, bez barwników, bez konserwatów

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

14,80 zł

szt.

Ser Koryciński z czarnuszką, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin

Ser Koryciński  z czarnuszką, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser Koryciński z czarnuszką, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin

Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,60 zł

szt.
  • nowość

Ser Koryciński naturalny, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin

Ser Koryciński  naturalny, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser Koryciński naturalny, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin

Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,60 zł

szt.
  • nowość

Ser Koryciński z pomidorem, czosnkiem i bazylią, podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin

Ser Koryciński  z pomidorem, czosnkiem i bazylią, podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser Koryciński z pomidorem, czosnkiem i bazylią, podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin

Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,60 zł

szt.
  • nowość

Ser Koryciński z czosnkiem niedźwiedzim, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin

Ser Koryciński  z czosnkiem niedźwiedzim, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser Koryciński z czosnkiem niedźwiedzim, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin

Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,60 zł

szt.
  • nowość

Ser Koryciński z tłuczonym pieprzem i świeżym czosnkiem, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin

Ser Koryciński  z tłuczonym pieprzem i świeżym czosnkiem, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser Koryciński z tłuczonym pieprzem i świeżym czosnkiem, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin

Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".

(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,60 zł

szt.
  • nowość

Ser koryciński, ser ślesiński, ser dojrzewający podpuszczkowy

Ser ślesiński ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej

Kiszonki oprócz wędzonki kochają towarzystwo dobrych i naturalnych serów, bo razem smakują najlepiej. Dlatego podobnie, jak w przypadku wędlin rozszerzamy asortyment i rekomendujemy produkty naszych przyjaciół z GOSPODARSTWA ROLNEGO ŚLESIN, czyli Sery Ślesińskie.

Dawne receptury, czysty skład

Ser Ślesiński wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od ślesińskich krów. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej i dzięki temu mamy gwarancję najwyższej jakości.

Tradycja hodowli krów oraz przetwórstwa mleka w Ślesinie liczy sobie blisko 200 lat i jest ściśle związana z rozwojem folwarku. Już za czasów Hrabiny Potulickiej znajdowała się tutaj mleczarnia, w której wytwarzano znane w całej okolicy przetwory mleczne takie jak domowe masło, śmietana oraz sery.

Rzemieślnicza serowarnia, która mieści się w dawnych zabudowaniach folwarcznych jest obecnie świadectwem i spadkobiercą tej tradycji. W niedużym budynku, w sąsiedztwie obór znajdują się urządzenia do warzenia prawdziwego wiejskiego sera, który wytwarzany jest tak jak dawniej ze świeżego mleka krowiego zaraz po udoju.

Gospodarstwo może pochwalić się wyjątkową dojrzewalnią - urządzono w liczących ponad sto lat piwnicach folwarcznej stodoły, która została wybudowana w 1890 roku. Ściany liczącej blisko 300 m2 piwnicy wykonane są z kamienia polnego, a strop tworzą masywne sklepienia kolebkowe wykonane z czerwonych cegieł. Takie warunki to idealne miejsce do dojrzewania serów. W dojrzewalni znajduje się labirynt regałów, gdzie na brzozowych deskach komfortowo leżakują sery ślesińskie, regularnie pielęgnowane przez serowara.

Ser koryciński oryginalny z certyfikatem - Gospodarstwo Rolne Sławomir Szamreto z Aulakowszczyzny w gminie Korycin

Ser koryciński, który możecie zakupić w naszym sklepie to jeden z 7 gospodarstw oznaczonych prawdziwym certyfikatem.

Ser koryciński to duma Podlasia. Od 2005 r. figuruje on na liście produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Mimo regionalnego charakteru, sery korycińskie cieszą się coraz większą renomą w całym kraju.

Ser koryciński naturalny i ser koryciński z dodatkami

W naszym sklepie internetowym zaopatrzycie się nie tylko w ser koryciński naturalny, ale również w jego warianty smakowe takie jak: ser koryciński z czarnuszką, ser koryciński z czosnkiem niedźwiedzim, ser koryciński z pomidorem, czosnkiem i bazylią, ser koryciński z tłuczonym pieprzem.

 

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, czym wspieracie rozwój małych, rodzimych społeczności.

 

 zakiszeni.pl logo

 

Zakiszeni.pl - producent zakwasów z własną tłocznią | sklep internetowy zakiszeni.sklep.pl | sklep z wędlinami, serami, pieczywem, zakwasami "Trzy Wędzarnie" - Płock, Tysiąclecia 10c.

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl