SER KOZI ZAGRODOWY Z GOSPODARSTWA "NAD AREM"
Ser kozi wyróżniony Certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur
Ser Kozi Naturalny ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy
Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę. W postaci „baryłki” do samodzielnego krojenia jest świetny do kanapek, sałatek, a także na ciepło do zapiekanek lub grillowania. Produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Kozi z Czosnkiem niedźwiedzim ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy
Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę. Czosnek niedźwiedzi nadaje mu lekko czosnkowego smaku i jest delikatniejszy od zwykłego czosnku. Ma wszystkie prozdrowotne zalety zwykłego czosnku (działa antyseptycznie, wspomaga układ odpornościowy, naturalny antybiotyk), ale nie ma jego wady, czyli intensywnego i nie dla wszystkich przyjemnego zapachu. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Kozi z Czarnuszką ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy
Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę. Dodaliśmy czarnuszkę, która została na nowo odkryta w polskiej kuchni, gdyż jej ziarenka dodają serowi wyrazistości i lekko zaostrzają jego smak. Czarnuszka może również pomagać obniżać ciśnienie krwi oraz poziom „złego” cholesterolu LDL, jak również wspomaga pracę układu odpornościowego i zapobiega osteoporozie. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Kozi z Chili ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy
Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę. Suszone płatki papryki chilli nadają serkowi delikatnie paprykowy smak i pięknie go ozdabiają. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Kozi z Kolendrą i kozieradką ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy
Ser Kozi Podpuszczkowy Solankowy „baryłka” ok. 20dag z Kolendrą i kozieradką
Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę. Dzięki kozieradce nabiera bardzo ciekawego, lekko orzechowego smaku. Niektórzy sądzą, że to ser sery z orzechami. Najlepsze, że oprócz walorów smakowych kozieradka ma wybitne właściwości lecznicze, m.in. działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie oraz obniża poziom cholesterolu we krwi. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Kozi Wędzony Nad Arem „krojony z krążka”
Delikatny ser podpuszczkowy lekko wędzony dymie ze specjalnej mieszanki drzew liściastych. Delikatnie solony ser o twardszej konsystencji, a dzięki wędzeniu smakuje trochę podobnie do popularnego oscypka, choć jest w 100% z mleka koziego. W postaci „kawałków krojonych z krążka” lub w plastrach jest doskonały jako przekąska i na kanapki, a także na ciepło, lekko roztopiony na patelni lub w piekarniku z dodatkiem żurawiny, borówki, czy innych półwytrawnych konfitur idealnie wzbogaci każde przyjęcie. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Kozi Dojrzewający „krojony z krążka”
Delikatny ser podpuszczkowy dzięki dojrzewaniu staje się serem twardym typu gouda, a dojrzewa w dojrzewalni na drewnianych półkach. Do powstania 1 kg sera potrzebujemy 10 litrów mleka koziego. W postaci „kawałków krojonych z krążka” lub w plastrach jest doskonały. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser kozi zagrodowy z gospodarstwa "Nad Arem"
Ser kozi produkowany od 1998 r.
Kiszonki oprócz wędzonki kochają również towarzystwo dobrych i naturalnych serów, bo razem smakują najlepiej. Dlatego podobnie, jak w przypadku wędlin rekomendujemy produkty naszych przyjaciół z "GOSPODARSTWA NAD AREM", którzy sery robią z pasji… do kóz i sera oczywiście.
Gospodarstwo "nad Arem" znajduje się w Barczewie w województwie warmińsko-mazurskim, sprzedaż koziego sera prowadzi od 1998 r. Podstawą hodowli w Gospodarstwie są kozy rasy alpejskiej, kozioł rasy burskiej i kozy rasy mieszanej bursko-alpejskiej. Aktualnie stado przebywa w nowym budynku o powierzchni ok. 350 m2. Do koziarni bezpośrednio przylegają wybiegi i pastwiska, które zapewniają kozom ekologiczny pokarm, swobodę i możliwość wyboru pokarmu. Zwierzęta latem wypasane są na rozległych nieużytkach zapewniającym im ekologiczny pokarm i tak ważną dla tych zwierząt wolność. W okresie zimowym podstawowym pokarmem jest siano, otręby pszenne, owies, i buraki. W gospodarstwie nie są podawane gotowe koncentraty paszowe.
Gospodarze współpracują z Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim - Wydziałem Weterynarii i Zootechniki. Oprócz współpracy czysto naukowej zwierzęta mają zapewnioną fachową opiekę weterynaryjną i zootechniczną.
Ser kozi w najwyższej jakości
Ser kozi, twarogi i jogurty kozie powstają wyłącznie ze świeżego niepasteryzowanego mleka pochodzącego z ich własnej hodowli. W 2005 roku mleczarnie zostały dostosowane do standardów obowiązujących w Unii Europejskiej, w związku z tym swoje produkty może sprzedawać na terenie całej Europy. Gospodarstwo "Nad Arem" posiada chłodnie wyrobów gotowych, dojrzewalnię serów oraz całe zaplecze pozwalające na przetworzenie mleka w czasie dwóch godzin po udoju. Dzięki temu kozie produkty są zawsze robione ze świeżego niepasteryzowanego mleka.
W produkcji nie używa się żadnych konserwantów ani ulepszaczy.
Ser kozi wyróżniony Certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur
Ser Kozi z Gospodarstwa "Nad Arem" został wyróżniony w 2010 r. Certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur.
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...
Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, czym wspieracie rozwój małych, rodzimych społeczności.
Zakiszeni.pl - producent zakwasów z własną tłocznią | sklep internetowy zakiszeni.sklep.pl | sklep z wędlinami, serami, pieczywem, zakwasami "Trzy Wędzarnie" - Płock, Tysiąclecia 10c.