
OD TERAZ NASZ OCET POSIADA CERTYFIKAT EKOLOGICZNY ( BIO - ORGANIC )
Octy są znane od wieków, ale podobnie jak kiszonki nadal niedoceniane…
Zastosowanie octu jabłkowego i innych octów owocowych w kuchni i medycynie było znane już 5 tysięcy lat p.n.e.
U nas zaczęło się od rodzinnych sadów i przydomowej tłoczni soków…
Będziemy rozszerzać asortyment w kierunku smacznych i prozdrowotnych receptur inspirowanych kulturą i tradycjami rolnictwa Księstwa Łowickiego, dzięki którym łatwo wzmocnicie odporność i odbudujecie siły organizmu.
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...
ponieważ zwłaszcza warzywa i owoce lokalne mają nie tylko lepszą jakość, ale i wyższą wartość odżywczą. Zanim zagraniczne produkty pojawią się na półkach sklepowych muszą przebyć długą drogę i swoje przeleżeć w kontenerach, a to często wpływa na ilość witamin i minerałów.
Już nie mówiąc o dodawanych konserwantach...
Dzięki kupowaniu u krajowych producentów wybieramy produkty, które natura wybrała jako najlepsze dla naszych potrzeb żywieniowych, zdrowotnych i uwzględniających nasze warunki klimatyczne.
Dlatego kultywujemy przepisy gospodyń z Łowickiego, przekazywane od wielu pokoleń, podkreślając, że (…) tak robiła to jeszcze nasza prababcia.