
Kiszonki oprócz wędzonki kochają towarzystwo dobrych i naturalnych serów, bo razem smakują najlepiej.
Dlatego podobnie, jak w przypadku wędlin rozszerzamy asortyment i rekomendujemy produkty naszych przyjaciół z GOSPODARSTWA ROLNEGO ŚLESIN, czyli Sery Ślesińskie ze "SPIŻARNI Hrabiny Potulickiej", która symbolizuje lokalną tradycję wyrobu wiejskich specjałów i przywołuje oryginalne smaki z przełomu XIX i XX wieku.
Ser Ślesiński wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto z Kujaw i Pomorza od ślesińskich krów. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej.
Ser HRABINY, dojrzewający 6 miesięcy

Ser Hrabiny (dojrzewający 6 miesięcy) jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem pozwalamy mu spokojnie dojrzewać ... Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser HRABIEGO KAZIMIERZA, dojrzewający 12 miesięcy

Ser HRABIEGO KAZIMIERZA (dojrzewający 12 miesięcy) Jego receptura nawiązuje do szlachetnych, długodojrzewających serów Gruyere. Ser należy do rodziny serów twardych. Jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem pozwalamy mu spokojnie dojrzewać ... Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser ŚLESIŃSKI z Czosnkiem Niedźwiedzim, Podpuszczkowy

Ser Ślesiński wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od ślesińskich krów. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser ŚLESIŃSKI z Pomidorami i Chili, Podpuszczkowy, Ziołowy

Ser Ślesiński wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od ślesińskich krów. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Zamówienie INDYWIDUALNE - rodzaj, waga, ilość według zamówienia: prosimy w uwagach do zamówienia podać co Państwa interesuje, a my przeliczymy i zadzwonimy lub wyślemy ofertę z ceną.

Kiszonki oprócz wędzonki kochają towarzystwo dobrych serów, prawdziwych, domowych powideł, soków tłoczonych 100% NFC i innych naturalnych produktów, bo razem smakują najlepiej, a lepsze jedzenie to lepsze życie...
Dzwoniąc do nas lub wysyłając mail możecie Państwo złożyć indywidualne zamówienie oraz otrzymać dodatkowe upusty!
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Wędzony Ślesiniak, podpuszczkowy, dojrzewający

Sery WĘDZONE Ślesiniaki to sery podpuszczkowe, dojrzewające. Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni przynajmniej 4 tygodnie. Dzięki dłuższemu okresowi dojrzewania sery mają niezwykle wyrazisty smak i aromat, a ich struktura staje się bardziej zwarta. Jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem go wędzimy i pozwalamy mu spokojnie dojrzewać ... Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser PLEŚNIOWY "Szlachcic", dojrzewający

Ser PLEŚNIOWY podpuszczkowy, dojrzewający. Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni i są wytwarzane zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser WĘDZONY z Ziołami "Ślesiniak", dojrzewający, podpuszczkowy

Ser WĘDZONY z Ziołami - podpuszczkowy, dojrzewający. Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni i są wytwarzane zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ser krowi Naturalny "w typie Goudy" z aktywnym węglem - krojony w kliny z "bochenka" Podpuszczkowy

Nasz nowy w rodzinie ser krowi to rodzynek wśród serów kozich i czerpie z ich najlepszych tradycji, bo wytwarzany jest zawsze z pełnego, niepasteryzowanego mleka, bez domieszki innych mlek, bez jakiejkolwiek chemii spożywczej...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny